miercuri, 7 ianuarie 2015

Golire rezervor auto - am alimentat benzina in loc motorina

Salutam,

Ups, am alimentat gresit ! :))

Cu toate ca pistolul  de la  pompa de motorina este neagru, iar cel de benzina este verde , ghinionistii introduc gresit pistolul de benzina  in busonul  masinii diesel, datorita faptului ca pistolul de benzina este mai subtire si intra foarte usor la diesel, invers este mai greu dar nu imposibil!

Se intampla rar dar este bine sa stim cum sa rezolvam problema fara sa ne panicam.

Daca am alimentat cu maxim 5-10l de benzina peste motorina putem completa la maxim cu motorina si lucrurile nu sunt foarte grave.

Daca am alimentat cu un plin de benzina la o masina diesel, sau invers situatia e delicata. Riscam sa defectam motorul. Este recomandat sa oprim motorul imediat si sa rezolvam problema.


In tarile dezvoltate exista firme specializate care se deplaseaza la fata locului si cu pompe speciale extrag direct din rezervor tot combustibilul.

La noi nu stiu daca exista astfel de firme si trebuie sa rezolvam situatia altfel. Indicat este sa oprim masina imediat, sa oprim motorul.

In functie de locatie este bine sa apelam la cel mai apropiat service.

Cu ceva abilitati putem rezolva problema si pe cont propiu , cu metoda clasica, buson la buson, cu un furtun introdus pe la busonul de alimentare sau daca acest caz nu este posibil prin accesarea directa a rezervorului.

Exista pompe speciale cu alimentare pe 12v  care pot sa ne scoata din incarcatura.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu